Bakken, Taart, Gebak, Broodsoorten

Brownies met Sinaasappel marmelade

Ik liep al een poos met het idee om Sinaasappel marmelade te verwerken in mijn Brownie recept. Chocolade en Sinaasappel gaan heel erg goed samen. Omdat het originele recept al gemaakt wordt met dadels waar een smeuiige massa van gemaakt wordt zou het volgens mij heel goed gaan om hier een deel te...

Pandan Chiffon Cake

Na het uitproberen van heel veel verschillende recepten voor de perfecte Pandan Chiffon Cake ben ik uiteindelijk geslaagd met onderstaand recept. Ik heb het via Youtube gevonden en eerlijk gezegd ben ik de bron alweer kwijt want ik had zoveel filmpjes bekeken. Het maakt ook niet uit want ik heb het...

Chocolade Brownies

Chocolade. Soms moet dat gewoon even. Er wordt gezegd dat er een stofje in chocolade zit die je een gevoel van geluk geeft. Even een quote van Le Interwebz: Met chocolade is dan meteen de lekkernij genoemd die het meest in verband wordt gebracht met een geluksgevoel. Veel verschillende stoffen in...

SuperNotenReep

Nog een variatie op de gezonde Goji-Noten-Honing Bites. Deze heeft eigenlijk zelfs mijn voorkeur. Sowieso ben ik altijd bezig om mijn recepten te 'finetunen' en diverse variaties erop los te laten. Zo heb ik het ook een keer geprobeerd met Inca bessen. Dat was geen goed plan, de bessen verbrandden...

Magere Wafels, Chips en Tacos. Gluten- en Tarwevrij.

In mijn zoektocht naar gluten- en tarwevrije producten heb ik dit recept ontwikkeld. Ik zocht iets zodat ik toch tijdens het eten iets met een bite had, of iets 'brood' achtigs. Daarnaast zocht ik naar een verantwoorde snack voor tussendoor of 's avonds bij de tv in plaats van chips of toastjes. En...

Naans

Een Naan is een Indiaas zacht broodje. Van oorsprong wordt het in India gebakken op een loeihete platte pan. Na het bakken kun je de warme naan nog insmeren met Ghee. Dat is geklaarde roomboter en wordt heel erg veel gebruikt in de Indiase keuken. Even insmeren met Ghee en dan wat verse kruiden...

Goji-Noten-Honing Bites

Een prima vervanger voor tussendoor snack. Heel gezond met 4 van de gezondste noten erin. Ik heb eerst onderzocht welke noten het gezondst waren en daar heb ik een selectie uit gemaakt van 4 noten die mij aanspraken. Je kunt uiteraard ook andere noten gebruiken. De noten zijn gezond omdat ze veel...

Indonesische Spekkoek

Spekkoek, heel bewerkelijk om te maken maar O Zo de moeite waard! Omdat het zoveel werk is maak je meestal een vrij grote, of meerdere. Hier vries je dan een deel van in. Spekkoek kan je prima invriezen. Ik vries het in plakjes en dan porties in zodat ik makkelijk en snel een lekker plakje spekkoek...

Bounty Balletjes

Oh Zoete verleiding! Zalige melkchocolade balletjes met een zachte kokosvulling. Wat moet je hier nog meer over zeggen? Niets toch? Behalve dat ze heel makkelijk te maken zijn. Wil je punten scoren, dan moet je deze maken! Ik kwam op het idee voor dit recept toen ik een keertje een Bounty zat te...

Goji bessen koek van Amandelmeel met Rozijnen, Banaan, 3 Korenvlokken, Honing

Vandaag de dag is de term 'Superfood' een veel gehoorde kreet. Ik geef toe, ik doe er ook aan mee. Gezond is beter, ongezond mag ook wel af en toe. Om alles een beetje in balans te houden maak ik dus ook wel eens wat gezonde dingen. Neem nou deze Goji bessen koek. Geïnspireerd op de Power Snacks...