Groenten en Vegetarisch

Courgetti met verse saus van gerookte Puntpaprika, Tomaat, Basilicum en Mozarella

Een tijdje geleden ben ik gevraagd om een koolhydraat arm, vegetarisch maar vooral lekker gerecht te maken. Eén van de eerste dingen waar ik dan aan denk is Courgetti. Een pasta van courgette gecombineerd met een heerlijk saus van vers geroosterde punt paprika, roma tomaatjes en zachte buffel...

Falafel Za'Atar

Falafel is een beetje een 'you either love it, or you hate it' gerecht. Ik heb het meerdere malen zelf geprobeerd te maken en elke keer was ik weer een stap dichterbij het 'I hate it' kamp. Maar ik geef niet snel op, ik wilde weten wat ik fout deed en waarom er zoveel mensen toch ontzettend lyrisch...

Gekaramelliseerde Uien

Persoonlijk vind ik uien heerlijk en gebruik ze heel erg veel. In principe kun je uien prima als groente, maar zeker als bijgerecht serveren. Vooral als ze goed gekaramelliseerd zijn in roomboter met wat Agave siroop en Balsamico azijn. De zoete, zachte, bruine uien zijn veelal heel lekker bij...

Masoesa Moksi Alesi

Masoesa Moksi Alesi is in principe de Surinaamse versie van Nasi. Er is dan ook niet echt een vast recept want het wordt van oudsher gemaakt van van alles wat er over was. Kliekjes, overgebleven groenten etc. Voel je dan ook vrij om te wisselen van groenten, voeg eventueel kleine blokjes vlees (ham...

Erwtjes en Munt salade met Ricotta

Een heerlijk fris bijgerecht. Ideaal voor bij de barbecue of met een lekker stukje vlees. Lamsvlees bijvoorbeeld combineert super met munt.Eenvoudig en snel te maken, geen gedoe met verse erwten doppen. Gewoon een zak diepvries 'Jonge Velderwtjes' van Bonduelle, die zijn echt heel...

Aardappelsalade met 20 Seconden Mayo en Ricotta

Ik had laatst een feestje en daar stond een enorme schaal Aardappelsalade. De smaak viel me zo tegen, zo kant en klaar uit een bak in de schaal gestort. Nee, dat kan beter, verser en lekkerder. Een paar dagen later gingen we BBQ-en dus was dit een mooie gelegenheid om eens met die Aardappelsalade...