Sauzen, Marinades, Kruiden en specerijen

Avocado Knoflook Creme

Een saus zo romig en zalvig dat het de naam 'Créme' mag dragen van mij. Het is op veel manieren te gebruiken, als dip voor de Tortilla chips maar ook heerlijk tussen een (met gerookte Zalm bijvoorbeeld) gevulde wrap of Taco. In de zomer lekker bij de BBQ met een stokbroodje. Och, noem het maar op....

Tapenade van Zongedroogde Tomaten diverse varianten

Lekker bij de BBQ, bij de TV, als Tapas, voorgerecht of op een mooie zomeravond met een lekker wijntje. Er zijn talloze varianten mogelijk. Hieronder staan er twee, wellicht dat deze gaandeweg nog aangevuld worden met andere variaties. Op de bovenstaande foto is een Tapenade met gepofte knoflook,...

Champignonsaus met Port

Verse Champignonsaus met een royale scheut Tawny Port. Heerlijk bij een gebraden Varkenshaasje met nog wat gebakken Champignons erop. Een eenvoudig recept wat niet kan mislukken.          25 gr. Roomboter 3 EL Bloem 250 ml Runderbouillon (mag van een blokje) 200 gr....

Garam Masala

Garam Masala is in feite een verzamelnaam voor allerlei specerijen samengevoegd tot een heerlijke kruidenmix. Een zoektocht op internet zal je dan ook veel verschillende samenstellingen en recepten bieden. In India is het ook heel streekgebonden welke samenstellingen er zijn. Ik heb verschillende...

Gepofte Knoflook

Gepofte knoflook kun je voor heel veel dingen gebruiken. Je kunt het poffen in de oven maar in de BBQ gaat ook perfect, het krijgt dan een extra rokerig smaakje. Wanneer je klaar bent met barbecueën verpak je een paar tenen "Olifanten tenen Knofllook" in aluminiumfolie en leg die op de...

Aioli

Aioli is een zalige zachte knoflook mayonaise. De basis hiervoor is eigenlijk normale mayonaise waar je knoflook of knoflookpasta toevoegd. Heerlijk om te dippen met een stokbroodje of Ciabatta of knapperige flatbread, of gewoon bij je friet of burger.   1 Ei 1 Eidooier Appelcider azijn - na...

20 Seconden Mayo

Zelf mayonaise maken lastig? Olie in een dun straaltje toevoegen terwijl je je arm lam klopt? Welnee! Dit zijn moderne tijden waar we gewoon de staafmixer gebruiken. Onderstaand recept is het basis recept voor een heerlijke zachte mayonaise die je zelf nog kan aanpassen met toevoegingen van...