Italiaanse gerechten, pasta's

Ravioli met Spinazie, Geitenkaas en Ricotta

Ravioli. Heerlijke zachte gevulde kussentjes van pastadeeg met - dit keer - een vegetarische vulling van Spinazi, Ricotta en Geitenkaas.   Ravioli hoeft niet echt in een saus te zwemmen. Het kan natuurlijk wel maar vaak overheerst dan de saus in plaats van de smaakmakende vulling. Daar...

Spaghetti Caprese

Dit heerlijke recept is zo ontzettend makkelijk en snel dat het bijna lachwekkend is. Het enige wat je doet is wat spaghetti koken, spekjes bakken en wat tomaatjes onder een grill gooien. Ideaal voor een snelle maaltijd die iedereen heerlijk zal vinden. Zelfs iemand die zegt niet te kunnen koken...

Lasagne Bolognese

Comfortfood op zijn best! Wat is er nou heerlijker dan zelfgemaakte Lasagne? Bijna niets! Dit recept is ontstaan doordat ik geen zin had om naar de winkel te gaan en dus maar even in mijn kast en diepvries heb gekeken wat ik zoal had liggen. En aangezien ik vrijwel altijd verse pasta maak was ook...

Glutenvrije en Low Carb pasta

Vanwege de gluten intolerantie van mijn zus ben ik altijd geïnteresseerd en op zoek naar glutenvrije producten. Omdat ik zelf zo min mogelijk koolhydraten eet ben ik voor mezelf altijd op zoek naar low carb recepten. Deze twee bovenstaande eigenschappen gaan heel goed hand in hand, want als je het...

Tagliatelle al Basilico e Prosciutto di Parma

Als variant op de gebruikelijke pasta kun je je deeg wat extra 'umpf' geven. Ik heb er dit keer zeer fijn gehakte Basilicum en Oregano aan toegevoegd. Ook heb ik dit keer een ander soort meel gebruikt. Gekocht in een zeer schattig winkeltje in een klein steegje hier in Uden genaamd...

Bolognese Saus

In principe is onderstaand recept door mij geschreven als recept voor de Crockpot slowcooker. Maar met enige aanpassingen is het ook geschikt om op het formuis te maken. Je moet alleen geen plannen buiten de deur hebben de komende 8 uur. ;-) Door het langzame garingsproces mengen alle smaken van de...

Macaroni and Cheese

Op zich is dit een lekker eenvoudige snel te bereiden maaltijd. Beetje roux maken, wat melk erbij en kazen naar keuze erdoor doen. Maar het is Oh Zo Lekker! Niet geschikt voor mensen die op dieet zijn want met al die kaas en dan ook nog eens de koolhydraten van de macaroni is het niet bepaald een...

Pappardelle met Feta, Olijven, Basilicum en Tomaten

Er zijn talloze soorten pasta. De naam is vaak gewoon een beschrijving van de vorm. Pappardelle zijn brede slierten pasta van minimaal 1 cm breed tot wel 3 cm. Het woord Pappardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord 'pappare', wat opslokken of naar binnen werken betekent. En dat is ook...

Verse Tagliatelle met Zongedroogde tomaatjes en Ricotta en Pecorino saus

  Ik heb een kast vol met specerijen en ik ben fan van veel kruiden en specerijen gebruiken. De Italiaanse keuken is daarom voor mij een enorme uitdaging. De gouden regel 'Maximaal 5 ingredienten' schiet ik al snel voorbij. Maar dankzij mijn geweldige Zus en haar kennis van de Italiaanse...