Crockpot Slowcooker

Rendang Daging

Rendang is een klassiek Indonesisch gerecht wat op veel verschillende manieren gemaakt wordt. Elke familie heeft wel zijn eigen recept wat van moeder op dochter wordt overgedragen en immer in de familie moet blijven. Je moet erg je best doen wil je dit kunnen ontfutselen. Onderstaand recept heb ik...

Confit de Canard (gekonfijte eendenbout)

Ik vind het heerlijk om (voor mij) nieuwe technieken uit te proberen. Zo wilde ik al een tijdje Confit de Canard maken. Dan is het fijn dat er voor Kerst ineens eendenbout in de supermarkt ligt. Wij gingen dit jaar Kerst met zijn tweetjes vieren dus heb ik lekker 4 eendenboutjes meegenomen (ja, wij...

Kip Ketjap Honing

Heerlijke zoete kip met ketjap, honing en gember. Een paar pepertjes voor een pittig tintje maar de zoete smaak voert de boventoon in dit gerecht. Dit recept kan ook gewoon in een braadpan met dikke bodem op het fornuis. Maar dan hoeft het natuurlijk niet 7 uur op te staan. Een uurtje op een zacht...

Za'atar Kip

Ik had op zich wel van Za'atar kruiden gehoord maar had het nog nooit gebruikt in de keuken. Ik vind het altijd ontzettend leuk om met nieuwe kruiden en kruidenmixen te experimenteren en dit was daar geen uitzondering op. In eerste instantie wist ik niet eens dat ik Za'atar had gekocht. Ik had bij...

Matar Ki Daal - Indiase Gele Spliterwten soep

Ik ben gek op de Indiase keuken. De combinaties van specerijen, peulen en andere ingrediënten. Zo complex en vol met smaken. Ik had bij de Toko een pak Gele Spliterwten gezien en er kwamen meteen allerlei heerlijke Indiase smaken in mijn hoofd. Zonder een vast recept op te gaan zoeken ben ik zelf...

Lams of Kip Kebab

De Slow Cooker eigent zich niet alleen uitstekend voor soepen of stoofpotjes. Ook het langzaam garen van flinke stukken vlees zoals Ham, Lam-en Rundvlees gaat perfect. Maar ook gerechten met gehakt, of gehaktbrood zijn mogelijk. In dit geval een (h)eerlijke Lams Kebab helemaal zelf gemaakt van...

Osso Buco met Gremolata

Osso Buco. Alleen de naam klinkt al zalig. En dat is het ook! Een zalige Italiaanse stoofschotel. Doorgaans gemaakt met Kalfs- of Runderschenkel. Zulk zacht vlees en zo lekker en het geeft een heerlijke volle smaak doordat de botjes met merg erin mee gesudderd worden. Gegaard in een rijke saus van...

Indian Beef Curry

Een overheerlijk Indiaas gerecht welke je kunt serveren met rijst en eventueel een lekkere zelf gemaakt Naan. Lekker dippen in de saus! Een recept welke ik heb gevonden op internet maar toch weer aangepast links en rechts. In de slow cooker garen alle ingredienten in hun eigen sap tot...

Snert

Snert of Erwtensoep? Eigenlijk is het hetzelfde. Mij is ooit verteld dat het pas Snert heet de dag na bereiding, onderbouwen kan ik dit echter niet. Ik heb het ooit gehoord en om één of andere reden is dit rare weetje blijven hangen in mijn hoofd. Herman den Blijker legt hier goed het verschil uit...

Bolognese saus

Bolognese saus is bij uitstek een saus die geschikt is voor de slowcooker. Door het langzame garingsproces mengen alle smaken van de verse ingrediënten zich tot een intens heerlijke saus waarbij je elk ingrediënt toch nog terug kunt proeven. Een heerlijke saus waar je enkel een 15 minuutjes prep...