Aziatische gerechten
Geroosterd Buikspek
Zoals ze in Amerika zeggen: "It's all about the crackling!" En zo is het ook. Ik heb diverse methodes geprobeerd teneinde het perfect krokante korstje te verkrijgen maar tot nu toe allemaal niet naar mijn tevredenheid. Tot nu! Vandaar dat dit recept ook op de website komt, want het komt er pas op...
Udon Noodles
Udon Noodles is een Japanse noodle. Hij wordt gemaakt van Tarwebloem en zonder ei, vandaar dat deze minder geel is dan de noodles of mie die wij gewend zijn. Het is een heerlijke zachte noodle en in de verpakking zoals deze gekocht wordt is ie binnen 2 minuten klaar. Ideaal om te verwerken in een...
Glass Noodle soep
Perfect bij het recept van Gyoza die je ook op deze pagina kunt vinden. Een fijne aziatische bouillon met wortel, taugé en zogeheten Glass Noodles, ook wel Glasmie of Vermicelli noodles genoemd. Niet te verwarren met de vermicelli die wij Hollanders in de soep gooien. Deze noodles zijn heel dun en...
Gyoza gevuld met Gehakt in Glass Noodle soep
Eigenlijk is dit de klassieke Gyoza. Gevuld met gekruid Gehakt en Kool. Ok, ik moet toegeven, ik had geen kool in huis dus ik heb de versie op de foto zonder kool gemaakt. Ook geen enkel probleem, smaakt zeker net zo lekker. Maar als je het over de klassieke Gyoza hebt, hoort daar gewoon kool in....
Gyoza (dumplings) gevuld met Panga filet in Aziatische bouillon
Tot vandaag lukte het me maar niet om lekkere dumplings te maken. Ik heb in kokend water geprobeerd en stomen. Zelf deeg maken en kant en klaar Wonton deeg om te stomen. Alles onsuccesvol. Toen zag ik op 24Kitchen een kok ze bakken en gaar stomen in de koekenpan. OK! Ik ga het nog 1 keer...
Aziatische Tonijn en Gehaktballetjes in bouillon met Spinazie
De inspiratie voor dit gerecht komt van Gordon Ramsey. Maar ik heb het wel enigszins aangepast naar mijn eigen voorkeur. Gordon gebruikt bijvoorbeeld garnalen in plaats van tonijn. En hij maakt er geen naans bij. Ik vind dit juist heerlijk om lekker in die soep te dippen. Zalig gewoon!
Heerlijk...