Stokbrood een tweede ronde.

28-05-2015 12:36

 

Stokbrood. Heerlijk! Maar dan alleen als het vers is. Lekker knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Helaas is stokbrood al heel gauw 'slof'  zoals ik dat noem. Is dat een Fries woord? Geen idee eigenlijk. Maar ik bedoel dus dat de buitenkant zacht wordt, over zijn geheel wordt alles een beetje taai en het is echt niet lekker meer om zo te eten. Natuurlijk kan je het roosteren, dat is ook heel erg lekker. maar wist je dat je er ook weer nieuw leven in kunt blazen? Met een heel eenvoudige methode heb je zo weer een stukje 'vers'  stokbrood.

Het overkomt mij eigenlijk altijd. We gaan barbecueën en ik koop steevast teveel stokbrood. Natuurlijk denk ik dat ik dat de volgende dag nog wel ga gebruiken. Dat hou ik me elke keer voor. Lekker! met wat overgebleven sla en een stukje vlees voor lunch enzo. Uhuh...sure...not happening.

Dus twee of drie dagen later zit ik nog met een half stokbrood te kijken. Ik kan maar heel moeilijk eten weggooien, ik vind het altijd zo zonde.

Vandaar deze hele eenvoudige methode om dat overgebleven stuk stokbrood weer even op te kalefateren en op dag 3 (of 2) toch nog lekker op te eten. Kijk naar het fantastische door mij zelf gemaakt filmpje (note de zelfspot hier ;-) ) en probeer het ook!

Laat me weten wat je ervan vond!